شانزدهمین همایش ملی شیمی دانشگاه پیام نور استان البرز که با همکاری انجمن علوم و فناوریهای شیمیایی ایران به صورت مجازی در 26 شهریور ماه ۱۳۹9 برگزار گردید.
پس از اخذ مجوز از وزارت علوم و پایگاه استنادي علوم و جهان اسلام، دبیرخانه کنگره از دی ماه 98 فعالیت خود را آغاز کرد. دبیرخانه کنگره با ارائه فراخوان و راهاندازی وبسایت و سامانه ثبتنام و دریافت مقالات از اسفند ماه ۱۳۹8 آغاز به کار کرد. پذیرش مقالات به هر دو زبان فارسی و انگلیسی صورت گرفت و با اتمام فرصت ارسال مقالات، 183 مقاله در محورهاي مختلف از جمله کلیه گرایشهای شیمی و نانوشیمی، مهندسی شیمی، مواد، نساجی ، کشاورزی و پلیمر و بیوشیمی و دارویی و غیره توسط دبیرخانه کنفرانس دریافت شد. از بین این مقالات، تعداد 159 مقاله که توسط داوران مورد داوری علمی قرارگرفته و طبق نظر کمیته علمی کنگره ارتباط نزدیکتری با مباحث و محورهای موردنظر همایش داشتند پذیرش نهایی شدند. تمامی مقالات در کتابچه مجموعه مقالات کنفرانس به چاپ رسیده است. این کنگره با پیگیریهای انجامشده در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرجع دانش (CIVILICA) فهرست شده است.
برنامه علمی کنگره بهوسیله انجمن علوم و فناوریهای شیمیایی ایران، اعضای این انجمن و مجموعهای از اساتید متخصص در حوزههای مرتبط با کنگره پشتیبانی شد. نکته بارز دیگر و از نتایج ارزشمند این همایش ارایه آخرین دستاوردهای شیمی در حوزه های سنسورها، ویروس کرونا، پلیمیرها و نانوکاتالیزورها توسط اساتید تراز اول شیمی از دانشگاههای معتبر بود. در زیر عنوان سخنرانیها آورده شده است.
- دکتر محمد حسین مشهدی زاده، استاد تمام شیمی تجزیه، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی
عنوان سخنرانی: ترکیبات نانوساختار و کاربرد آنها در بهبود پاسخ های الکتروشیمیایی
- دکتر محسن افتاده، استاد تمام شیمی فیزیک، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور اصفهان
عنوان سخنرانی: ویروس کرونا: چالشها و روشها در تحقیقات شیمی
- دکتر مجتبی عباسیان، استاد تمام شیمی آلی، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور تبریز
عنوان سخنرانی: ساخت پلیمر ها و نانو کامپوزیت های پلیمری با معماری مشخص برای کاربرد در محیط زیست، داروسازی و ….
- دکتر مجتبی امینی، استاد تمام شیمی معدنی، عضو هیات علمی دانشگاه مراغه
عنوان سخنرانی: کاربردهای متنوع نانوذرات اکسید فلزات واسطه در شیمی
و از حمایتهاي معنوي و مالی این بزرگواران به جهت برگزاري بهتر این کنگره و همچنین انجمن علوم و فناوري هاي شیمیایی ایران کمال تشکر را دارم.
امید است این همایش که حاصل همفکری متخصصان شیمی و مهندسی شیمی است بتواند زمینه را برای رفع موانع اساسی موجود در این حوزه میسر نماید.
از مسئولین محترم دانشگاه علم و صنعت، پیام نور، آزاد، کرمان، تهران، گرگان، گیلان و صنایع مختلف، سیویلیکا وپایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری که با حمایتهای معنوی خود ما را در برگزاری این همایش یاری کردند تشکر و قدردانی میکنیم.
از تمامی اعضا محترم انجمن علوم و فناوریهای شیمیایی ایران، کمیته علمی، کمیته داوری و کمیته اجرایی تشکر و قدردانی مینماییم.
دکتر حمید سعیدیان – دبیر علمی همایش