لوگو سایت

انجمن علوم و فناوری های شیمیایی ایران

Iranian Chemical Science and Technology Association

انجمن علوم و فناوری های شیمیایی ایران با رسالت ترویج و اعتلای دانش شیمی و فناوری های وابسته، به عنوان پل ارتباطی میان دانشگاه، صنعت و جامعه علمی کشور فعالیت می کند. ماموریت این انجمن حمایت از پژوهش های کاربردی و ارتقای همکاری های فناورانه برای پاسخ گویی به نیازهای علمی و صنعتی کشور است.

ارتباط با ما

تهران، مینی سیتی، بلوار ارتش، خیابان نخل، سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور – تهران، خیابان مطهری، بعداز شریعتی، پلاک 12، طبقه پنجم، واحد جنوبی (شماره 9)

09212844290

info@irancsta.com

پیوند ها

سازمان ملی استاندارد های کشورلیست آزمایشگاه های شیمیایی و پلیمرمقالات MAGIranمقالات ASCمقالات Springer

ما را دنبال کنید

image not found

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب‌ سایت متعلق به انجمن علوم و فناوری‌ های شیمیایی ایران است.

  1. صفحه اصلی
  2. بلاگ
  3. اخبار
  4. امکان تبدیل گاز های گلخانه ای به یک منبع انرژی

امکان تبدیل گاز های گلخانه ای به یک منبع انرژی

‌
امکان تبدیل گاز های گلخانه ای به یک منبع انرژی

محققان دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه کاشان با سنتز یک نانوکاتالیست، گامی مهم در جهت صنعتی شدن فرایندی برداشتند که طی آن گاز متان به یک ترکیب گازی با ارزش برای تولید محصولات شیمیایی تبدیل می‌شود. امروزه بحران انرژی را می‌توان به‌عنوان یکی از معضلات پیش روی بشر به شمار آورد. در سالیان …

۱۳۹۶/۰۴/۰۴

محققان دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه کاشان با سنتز یک نانوکاتالیست، گامی مهم در جهت صنعتی شدن فرایندی برداشتند که طی آن گاز متان به یک ترکیب گازی با ارزش برای تولید محصولات شیمیایی تبدیل می‌شود.

امروزه بحران انرژی را می‌توان به‌عنوان یکی از معضلات پیش روی بشر به شمار آورد. در سالیان گذشته، رشد سریع جمعیت و افزایش مصرف انرژی در صنایع، باعث رشد تقاضای انرژی شده است. انتظار می‌رود این میزان تقاضا از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۳۰ به میزان ۵۷ درصد افزایش پیدا کند. بنابراین استفاده‌ی بهینه از تمامی منابع انرژی بسیار حائز اهمیت است. از طرفی انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز سبب آلودگی گسترده‌ی زیست‌محیطی و نازک شدن لایه اوزون می‌شود. متان و دی‌اکسید کربن بخش عمده‌ای از این گازها را تشکیل می‌دهند و در تغییر اقلیم نقش کلیدی ایفا می‌کنند. با این تفاسیر، استفاده و تبدیل این گازها به یک ترکیب گازی مناسب می‌تواند به‌عنوان یک راهکار برای مقابله‌ی همزمان با آلودگی زیست‌محیطی و بحران انرژی تلقی شود.

مهندس احسان اکبری، پژوهشگر این طرح از گاز سنتز به‌عنوان یک گاز پراستفاده در فرایندهای مختلف صنایع شیمیایی و متالورژی یاد کرد و افزود: «گاز سنتز مخلوطی از هیدروژن و دی‌اکسید کربن است که در صنایع شیمیایی و متالورژی کاربرد فراوان دارد. این گاز مفید را می‌توان از گاز طبیعی به دست آورد. بدین منظور روش‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دراین‌بین تولید گاز سنتز به کمک فرایند ریفرمینگ خشک گاز متان هم از لحاظ صنعتی و هم از لحاظ زیست‌محیطی بسیار حائز اهمیت است.»

وی در رابطه با مهم‌ترین مشکل در راه صنعتی شدن این فرایند گفت: «مهم‌ترین مشکل این فرایند، غیرفعال شدن کاتالیستهای مورد استفاده بر اثر تشکیل کک است که در این طرح سعی شده با بهره‌گیری از فناوری نانو بر این مشکل غلبه شود. در طرح حاضر یک نانوکاتالیست نانوکامپوزیتی ارزان سنتز شده است که مقاومت بالاتری نسبت به کاتالیستهای رایج در برابر غیرفعال شدن دارد.»

این محقق ادامه داد: «در این پژوهش سنتز نانوکاتالیست Ni-MgO-Al2O3 با نسبت مولی MgO/Al2O3 برابر یک به روش هم رسوبی مورد بررسی قرار گرفته است. شناخت خصوصیات نانوکاتالیستهای تهیه شده به‌منظور بررسی نحوه‌ی عملکرد آن‌ها در فرایند ریفرمینگ خشک گاز متان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با شناخت دقیق ساختار کاتالیست، می‌توان عملکرد آن را در فرایند پیش‌بینی نمود. بنابراین در این پژوهش علاوه بر آزمون‌ رآکتوری، از آنالیزهای BET، جهت اندازه‌گیری مساحت سطح و مشخص کردن اندازه‌ی خلل و فرج‌ها، آزمون XRD برای شناسایی نوع فاز بلوری کاتالیست، آزمون TPR جهت بررسی شرایط احیای گونه‌های اکسیدی در نانوکاتالیست پایه‌دار، آزمون TPO جهت بررسی میزان کربن تشکیل شده بر روی سطح کاتالیست مستعمل و همچنین میکروسکوپ الکترونی روبشی به‌منظور تعیین مورفولوژی سطح، مقدار، نحوه‌ی تجمع ذرات و اندازه‌ی آن‌ها استفاده شده است.»
اکبری افزایش سطح فعال ذرات به دلیل کاهش ابعاد آن‌ها را به‌عنوان دلیل اصلی بهبود عملکرد کاتالیستی آن‌ها برشمرد و افزود: «نتایج آنالیز BET نشان داد که ساختار نانوبلوری نانوکاتالیست سنتز شده دارای سطح ویژه بالای ۱۹۰ مترمربع بر گرم است که این موضوع بهبود چشمگیر عملکرد کاتالیستی آن‌ها را در پی دارد. همچنین این نانوکاتالیستها در مدت‌زمان واکنش ۷۰۰ دقیقه پایداری بالایی از خود به نمایش گذاشتند.»

این طرح با همکاری مهندس احسان اکبری، دانش‌آموخته‌ی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران، دکتر سید مهدی علوی، عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و دکتر مهران رضایی، عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان و شرکت توسعه‌ی صنایع نفت و گاز سرو به انجام رسیده است.

اشتراک گذاری

Telegram
LinkedIn
X
WhatsApp
image not found
خانههمایشاخبارنشریات
ارتباط با ما
صنایع
صنایع کوچک
صنایع متوسط
صنایع بزرگ
همایش ها
آرشیو همایش های برگزار شده
همایش های آتی
کارگاه ها
کارگاه های آتی
نشریات
شورای نشریات
هیت تحریریه نشریات
نشریات تخصصی
نشریات خبری
کمیته های تخصصی
گروه اول
فناوری‌های شیمیایی سبز
فناوری‌های شیمیایی در تصفیه آب و پساب
فناوری‌های زیست‌محیطی و ایمنی
گروه دوم
فناوری‌های شیمیایی کاتالیست‌ها
فناوری‌های شیمیایی پلیمرها و کامپوزیت‌ها
فناوری‌های شیمیایی رنگ
فناوری‌های شیمیایی در چرم و چوب
فناوری‌های شیمیایی خودرو، دریا، هوا و فضا
گروه سوم
فناوری‌های شیمیایی دارویی، بهداشتی و آرایشی
فناوری‌های شیمیایی در مواد غذایی و کشاورزی
فناوری‌های شیمیایی در گیاهان دارویی
فناوری‌های شیمیایی پزشکی آزمایشگاهی
گروه چهارم
فناوری‌های شیمیایی در نفت، گاز و پتروشیمی
فناوری‌های الکتروشیمی صنعتی و خوردگی
فناوری‌های شیمیایی در اسانس و فیتوشیمی
فناوری‌های شیمیایی استخراج و جداسازی
گروه پنجم
فناوری‌های شیمیایی در انرژی‌های نو و تجدیدپذیر
فناوری‌های مدل‌سازی و شبیه‌سازی
آموزش و استانداردسازی
فناوری نانو
فناوری اطلاعات
ایده‌های فناورانه نو
معرفی
معرفی انجمن
هیات مدیره
شورای عالی سیاستگذاری
هیات مدیره شاخه های استانی
منطقه 1
تهران
البرز
قم
منطقه 2
مازندران
سمنان
گلستان
منطقه 3
گیلان
زنجان
قزوین
منطقه 4
آذربایجان شرقی
آذربایجان غربی
اردبیل
منطقه 5
مرکزی
اصفهان
چهارمحال و بختیاری
منطقه 6
فارس
کهکیلویه و بویراحمد
بوشهر
منطقه 7
خوزستان
لرستان
ایلام
منطقه 8
خراسان شمالی
خراسان رضوی
خراسان جنوبی
منطقه 9
کرمانشاه
کردستان
همدان
منطقه 10
یزد
کرمان
هرمزگان
سیستان و بلوچستان
هیات موسس
اساسنامه
آئین نامه

پست های مرتبط

image not found

مجمع عمومی سالانه

۱۴۰۴/۱۱/۲۳
image not found

ششمین کنگره ملی شیمی و نانوشیمی از پژوهش تا فناوری برگزار گردید

۱۴۰۴/۱۱/۲۰
image not found

سومین فراخوان مقاله دوفصلنامه شیمی آلی

۱۴۰۲/۰۵/۱۸

دسته بندی ها

اخبار۵۱
همایش ها۱۸
همه پست ها